“Kom …. Maar op met die gezelligheid” “Samen is beter dan alleen” “In gezelligheid je buurtje beter leren kennen”

Dat was wat buurtbewoners schreven op de koffiemokken op zaterdag 24 februari tijdens de feestelijke middag in ’t Middelpunt in Kampen. Met een grote glimlach kijken wij terug op deze middag, hieronder ons verslag.

We rolden letterlijk de rode loper uit bij Wijkcentrum ’t Middelpunt. Door een misverstand was die loper korter dan de bedoeling was, maar bewoners en andere geïnteresseerden waren niet minder welkom!

Al vanaf de maandag daarvoor werden buurtbewoners op de feestelijke middag in het wijkcentrum gewezen door kleine bordjes op strategische routes door de wijk. Veel mensen die zaterdag nieuwsgierig binnen kwamen lopen gaven aan deze bordjes te hebben gezien. Eén iemand had een bordje zelfs een nachtje in huis gehad omdat het paaltje was afgebroken en hij pas een dag later de tijd had om het te repareren.

Bij binnenkomst stond Hilda klaar om bezoekers op de foto te zetten als echte paparazzi met de polaroid camera. “Iedereen beroemd” luidde het bijschrift, zodat meteen duidelijk was dat deze zaterdag draaide om de bewoners van de Flevowijk.

De middag werd officieel geopend door wethouder Eibert Spaan, hij draaide symbolisch de laatste schroef vast van een ontmoetingsbank, gemaakt van een deel van het hek dat het gebouw omheinde. De wethouder sprak de wens uit dat ’t Middelpunt weer echt het Middelpunt van de Flevowijk wordt. “Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, elkaar leren kennen en initiatief ontplooien. Zodat ze bijdragen aan het welzijn van elkaar en het leven net even wat prettiger wordt doordat je hier bent geweest.”

En prettig werd het die middag in het wijkcentrum. Meer dan 80 mensen kwamen binnenlopen voor een praatje, een kop koffie of warme chocolademelk en om zich te laten inspireren door de ideeën die we ontwikkeld hebben voor het wijkcentrum. Er stonden 100 kabouters klaar om de Flevowijk leuker te maken en ieder half uur kon men deelnemen aan een van de mini-workshops; mokken op het wijkcentrum, mee op architectensafari en onze “Knettergoede ideeën!? “ uittesten. Er was veel animo voor activiteiten die in de toekomst plaats kunnen vinden in het buurthuis en buurtbewoners waren erg geïnteresseerd in de mogelijke architectonische aanpassingen om het wijkcentrum weer aantrekkelijk te maken. Onze aanbevelingen voor de toekomst van het wijkcentrum vind je binnenkort terug op deze website. Tot die tijd verwijzen we je graag naar een film die RTV IJsselmond maakte van afgelopen zaterdag:

Zie ook: KamperNieuws en de Stentor 

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag hartelijk bedanken:
Jesper, Hilde, Tamara, Vera, Albert Heijn Lovinkstraat, Jan, tuincentrum Palland, Els, Sita, groenteboer van Marle, Ernst, Erwin, Petra.