We zijn al een tijdje aan de slag met ons onderzoek in de Flevowijk. We hebben twintig inwoners uitgebreid gesproken en veel kleine gesprekjes op straat gevoerd. Onze belangrijkste bevindingen? Veel mensen wonen al heel lang en met veel plezier in de wijk. Er zijn wel zorgen over verpaupering. Er is veel behoefte aan een plek voor laagdrempelige ontmoetingen, om gewoon een kopje koffie met wijkgenoten te drinken. We vonden ook heel veel redenen waarom een wijkcentrum wel belangrijk maar ‘niets voor mij’ is. En heel veel bewoners die aangaven graag iets voor de buurt te willen doen!

Op dinsdagavond 12 december van 19.30 tot 21.30 uur presenteren we onze ideeën in ’t Middelpunt (Lamoraal van Egmondstraat). Deze zijn nog onaf! Alle bewoners van de Flevowijk zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en te doen. De koffie staat klaar. Zien we je dan?

In januari en februari gaan we onze ideeën uittesten. Wat kunnen we met een klein budget vast doen om van ’t Middelpunt een fijne plek te maken? Hierbij kunnen we alle hulp gebruiken, dus laat een bericht achter als je mee wilt helpen!

Met architect Mauro Parravicini (mauroparravicini architects) en de social designers Willemieke van den Brink – Gouwentak (echter ontwerp) en Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken). In opdracht van Gemeente Kampen en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.